Timanfaya en El Golfo onder begeleiding van een gids

Timanfaya en El Golfo onder begeleiding van een gids 3 uur

Timanfaya

Zoals we hebben beschreven bij Timanfaya (Yaiza), kun je het park niet zelf met de auto bezoeken maar moet je verplicht met de bus mee.

Er is echter nóg een mogelijkheid en dat is een wandeling maken door een stukje van de Timanfaya onder begeleiding van een gids. Het is een gemakkelijke wandeling maar omdat er deels over lavastenen wordt gelopen, moet je wel stevige schoenen aan doen.

Er zijn iedere dag 2 wandelingen, eentje met een Engelstalige gids en een met een Spaanstalige. Hoewel het – meestal – vooraf niet echt wordt gecontroleerd, adviseren wij je om je alleen voor de Engelstalige in te schrijven als je het Spaans niet machtig bent. Het is immers echt zonde als je de uitleg niet kunt verstaan.

El Golfo
Daarnaast zijn er iedere dag 2 wandelingen langs de kust. Ook hier hetzelfde verhaal met Engelstalig en Spaanstalig.

Beide wandelingen zijn zeer gewild en het is meestal erg moeilijk om je in te schrijven. Inschrijving staat pas 1 maand vóór de dag dat je mee wilt open en er kunnen maximaal 8 personen (per taalgroep) inschrijven.

Maar als je tot de uitverkorenen hoort, weet je na afloop dat het zeer de moeite waard was om een plekje proberen te veroveren.

Voor beide wandelingen moet je 3 uur uittrekken. De wandeling zelf duurt ongeveer 2,5 uur maar vooraf moet je inschrijven (én verklaren dat je zelf verantwoordelijk bent en de staat nimmer zult aanspreken als er wat gebeurt) en gezamenlijk met de auto naar de plaats van bestemming.

NB: vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen; zonder dat word je uitgesloten van deelname.

Inschrijving is mogelijk via:
Timanfaya (Yaiza) Engelstalighttps://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/usu/html/detalle-actividad-oapn.aspx?ii=6ENG&cen=6&act=16

Timanfaya (Yaiza) Spaanstalig: https://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/usu/html/detalle-actividad-oapn.aspx?cen=6&act=19

El Golfo Engelstalig: https://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/usu/html/detalle-actividad-oapn.aspx?cen=6&act=18

El Golfo Spaanstalig: https://www.reservasparquesnacionales.es/real/parquesnac/usu/html/detalle-actividad-oapn.aspx?cen=6&act=17