Januari 2018

31 januari 2018  Nieuwe bagageregels Ryanair

Vanaf 15 januari 2018 is het bagagebeleid bij Ryanair gewijzigd. Waar men voorheen 1 stuks handbagage en een kleine tas in de cabine mocht meenemen, is dit vanaf 15 januari 2018 anders geworden. Vanaf die datum is dit slechts nog toegestaan voor de personen die bijbetalen voor prioriteit. Doet men dit niet, dan mag alleen nog een kleine tas van 35 x 20 x 20 mee het vliegtuig in. De andere handbagage moet worden afgegeven en gaat het ruim is. Gratis, dat dan weer wel. Maar het is natuurlijk vervelend als je dacht met alleen handbagage te vliegen en zo bij aankomst niet bij de bagageband te hoeven wachten op je koffer. Wel heeft Ryanair de prijs voor het meenemen van een koffer verlaagd van € 35,00 naar € 25,00 én het gewicht verhoogd van 15 naar 20 kilo, ongetwijfeld in de hoop dat deze 3 maatregelen tesamen er voor zorgen dat passagiers vaker zullen kiezen voor het bijbetalen voor een koffer.

Nota bene: dit geldt óók voor de passagiers die reeds hebben geboekt én voor hen die al in het buitenland verblijven!

27 januari 2018 Harde wind

Vandaag hebben we zeer harde wind met windstoten tot 87 kilometer per uur. Het levert wel mooie plaatjes op. Dit is de strandboulevard in Arrecife

22 januari 2018 Uitbreiding Las Salinas

Las Salinas de Janubio, de zoutpannen van Janubio, overigens eigendom van een familie, krijgen een voorlichtingscentrum. Volgens de plannen die er nu zijn, krijgt het centrum een zwevende structuur in de vorm van een glazen doos die midden in het voorlichtingscentrum komt , de winkel en het restaurant. De kosten bedragen ongeveer € 1 mijoen.   (Bron: gran-canaria-actueel.jouwweb.nl)