Auto

Het is niet per se nodig om een auto te huren, omdat in Playa Honda (waar El Descansito en La Gangita liggen) alle noodzakelijke en gewenste voorzieningen te voet bereikt kunnen worden. Er zijn diverse bars en restaurants en in het winkelcentrum Deiland bevinden zich een supermarkt, bakkerijen, diverse schoenen- en kledingwinkels, een boekwinkel, een foodcourt (met KFC, Burger King en Döner) etc. Ook is het openbaar vervoer goed geregeld en niet duur.

Maar voor wie Lanzarote écht willen leren kennen en (alle) hoogtepunten wil bezoeken, is een huurauto onontbeerlijk. Er zijn daarvoor diverse aanbieders. Bij de meesten lijk je in eerste instantie heel goedkoop uit te zijn, maar dan word je bij het afhalen geconfronteerd met ofwel een verplichte extra verzekering ofwel je creditcard wordt voor een groot bedrag geblokkeerd en loop je risico in het geval van schade.

Wij adviseren dan ook om altijd een auto te huren met volledige dekking (full cover). Wij hebben goede ervaringen met Pluscar,  en hebben van anderen gehoord dat ook Autoreisen, een goed alternatief is evenals Centauro.

Je kunt een auto huren direct op het vliegveld maar ook in Playa Honda, in ieder geval bij Pluscar. Wij kunnen we daar ook behulpzaam bij zijn.