Maart 2019

22 maart 2019 Nakai

Wie eens iets anders wil eten kan sinds kort terecht bij Nakai, een Asian-fusionrestaurant aan de strandboulevard van Playa Honda. Heerlijk binnen of half buiten, direct aan de boulevard  met onbelemmerd uitzicht op zee. En, op loopafstand van El Descansito en La Gangita!

Wij hebben er recentelijk gegeten en het is bijzonder, erg lekker en toch betaalbaar. Wij aten – met vrienden zodat de gerechten te delen (compartir) waren – onder andere Nakai’s Russian Salad met gefrituurde garnalen, Vietnamese Roll met Papaya, Langoestine Loempia’s in rijstpapier, Krabburger met zachte en gefrituurde krab en Panna Cotta met kokosnoot. Laat je overtuigen door onderstaande foto’s. Maar nog leuker is natuurlijk om het zelf te ervaren.

                 

Voor info: Nakai

15 maart 2019 Afsluiting Carnaval in Playa Honda

Zoals ik al schreef op 10 maart, vond gisteren de afsluiting van het carnaval in Playa Honda plaats. Aanvang: 17.00. Maar ja, we zijn natuurlijk wel op Lanzarote. Dus tegen 18.00 was er een kleine optocht met natuurlijk de sardine en de huilende weduwen aan het slot. Na tijden te hebben gewacht hebben we de verbranding zelf maar gelaten voor wat die was maar zittend op een terras hebben we het vuur in de verte waargenomen. De sardine is dus niet meer. Volgend jaar nieuwe kans.

           

 

10 maart 2019 Carnaval op Lanzarote 2019

De inwoners van de Canarische Eilanden zijn dol op carnaval, die van Lanzarote niet uitgezonderd. Echt waar, in ieder dorp wordt het gevierd. En niet, zoals in Nederland, op hetzelfde tijdstip, nee, hier loopt het Carnaval van 1 maart tot en met 31 maart. Voor wie op Lanzarote is of binnenkort komt: het carnaval in Arrecife, Playa Honda (behalve de verbranding van de Sardine op 15 maart) en Puerto del Carmen is voorbij, maar u hebt nog volop kans in bijvoorbeeld Teguise en Playa Blanca. Zie voor datums etc. onze website onder Actueel, Evenementen.