Havens

Er zijn diverse havens waar u een boot kunt aanmeren of huren, van waaruit u verschillende dagtrips kunt maken of gewoon op een terrasje van een hapje en een drankje kunt genieten.

Charco de San Ginés in Arrecife

De oude haven van Arrecife, nu een schattig klein    haventje waar in de luwte vissersbootjes liggen te schommelen en dat wordt omgeven door terrasjes met uitzicht op een deel van de oude stad met als hoogtepunt het kerkje San Ginés.

 

Marina Naos in Arrecife

De nieuwe haven van Arrecife met ligplaatsen voor zeilboten en motorboten. U kunt hier ook boten huren. Op de wandelboulvard direct aan het water zijn diverse restaurants en cafés met terassen die uitzicht bieden op de oude stad. Het was ooit de bedoeling dat de cruiseschepen hier zouden aanleggen maar tot op  heden gebruiken die daarvoor de vrachthaven. Naar ons idee is dat een van de redenen waarom deze haven nooit echt tot zijn recht is gekomen. Het is er in het algemeen erg stil en rustig behalve op de paar  avonden per jaar dat er grote concerten worden gehouden.

Marina Rúbicon in Playa Blanca

Dit is een mooie, verzorgde jachthaven met veel restauranten, terrasjes en winkels aan de zeezijde. Meestal is het er tamelijk rustig.

 

 

Puerto Calero

Puerto Calero is de mooiste en meest luxueuze jachthaven op Lanzarote. Vaak liggen er giga jachten; het is het bekijken waard. Ook is Puerto Calero uitvalbasis voor watertaxi’s en de onderwaterexcursies met de submarine. Anders dan in de haven van Arrecife is het hier een gezellige gedoening met tal van winkels, terrasjes en restaurants. En voor wie tijdens het verblijf op Lanzarote die bitterbal, kroket of frikadel echt niet kan missen, kan terecht bij de Harbour Club.

Puerto del Carmen

De haven van Puerto is een combinatie van een vissershaven en jachthaven. Bovendien is hier de aanlegplaats voor de kleine watertaxi’s en glasbodemboten. Rondom de haven zijn talloze restaurants te vinden. Zoals heel Puerto del Carmen hebben ze een meer toeristisch karakter. Als je hier iets wilt eten of drinken, zit je wat ons betreft het beste, met mooi uitzicht over de haven, bij Restaurant Mardeleva, of bij Sal y Pimienta.

Puerto de Orzola

Puerto de Orzola is het vertrekpunt voor de veerboten van en naar La Graciosa.

Puerto de Playa Blanca

Ook hier vind je een combinatie van vissershaven en jachthaven. Het is tevens een vertrekpunt voor de veerboten van en naar Fuertaventura, Playa Papagayo, Puerto del Carmen en Puerto Calero.

Momenteel wordt er gewerkt in de haven aan een uitbreiding met als doel om er in de toekomst ook cruiseschepen te laten aanmeren.

Aan de wandelboulevard liggen vele restaurants met terrassen en (souvenier)shops, waarvan de meeste ook tamelijk toeristisch zijn.