Maart 2020

 

27 maart Corona

Lanzarote, onderdeel van Spanje, zit op slot! De meeste toeristen hebben inmiddels het eiland verlaten, de toeristische attracties zijn gesloten, evenals de restaurants, bars en winkels, op de supermarkten en apotheken na. Iedereen mag alleen huis en terras verlaten om – snel en alleen – een boodschap te doen. Hoe anders zijn wij en jullie dat gewend op ons mooie eiland met haar stranden, (strand)boulevards, vulkanen, wandelmogelijkheden en goede restaurants. Gelukkig hebben wij tot op vandaag op Lanzarote “slechts” 24 besmettingen en 2 overledenen, hetgeen erg meevalt in vergelijking met heel Spanje, dat vandaag meer dan 64.000 besmettingen en bijna 5.000 doden telt. Verschrikkelijk.

Maar ondanks dat het hier meevalt, blijft ook Lanzarote op slot tot in ieder geval 11 april. En in ieder geval tot die tijd kunnen we jullie hier niet meer ontvangen en zullen El Descansito en La Gangita gesloten blijven. Maar hopelijk zal dit na 11 april of toch spoedig daarna anders zijn en zullen wij én jullie hopelijk weer van al het moois dat Lanzarote biedt kunnen genieten. Wij hopen in dit verband dat ook luchtvaartmaatschappijen dan weer tegen een acceptabel tarief vluchten aanbieden. Voor wie het aandurft om reeds voor de zomer, het najaar of de winter te boeken, wij hanteren zoals altijd zeer ruime annuleringsmogelijkheden, zeker nu.

Wij wensen iedereen nogmaals heel veel sterkte en een goede gezondheid. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte en besluiten wij, gezond en wel, met een foto vanaf ons eigen terras: het is in ieder geval heerlijk weer!

 

 

 

 

 

 

15 maart 2020 Playa Honda tijdens Corona

Hoewel er voor zover wij weten nauwelijks besmettingen zijn op Lanzarote, ontkomt uiteraard ook Playa Honda, zijnde onderdeel van Spanje dat een lockdown heeft, niet aan de gevolgen van het Coronavirus. Rond het middaguur even burgerlijk ongehoorzaam geweest en de boulevard opgelopen om een foto te maken. Waar het normaal, zeker op zondag, een gezellige en drukke boel is bij de café’s en restaurants, is het nu uitgestorven en staan alle tafels en stoelen binnen opgeborgen. Gelukkig hebben we mooi weer en kan iedereen die op het eiland is, in ieder geval op eigen terrein buiten zitten. Laten we hopen dat het virus wereldwijd snel onder controle is en de gewone gang van zaken weer opgepakt kan worden. Wij wensen vanuit Lanzarote iedereen sterkte en vooral, blijf gezond!

 

 

 

 

 

 

 

3 maart 2020 Wandelen op Lanzarote

Zondag j.l., 8.45, het kerkplein in Tinajo. Niet om naar de kerk te gaan maar startpunt van een wandeling onder leiding van een gids. Het is een van de vele mogelijkheden om op Lanzarote te wandelen. Er zijn boekjes met uitgezette wandelingen, van makkelijk tot pittig, je kunt wandelen onder leiding van een gids waarbij je onderweg ook over verschillende onderwerpen uitleg krijgt en je kunt gewoon zelf aan de wandel gaan, langs zee, door de wijngaarden, naar de top van een vulkaan etc. Wij kozen deze keer voor de wandeling Tinajo – Cueva Ana Viciosa. Het was een interessante wandeling, waarbij we weer wat weetjes hebben meegekregen. We denken graag met je mee als je vragen hebt over wandelingen en ook op onze website onder Wandelen kun je het een en ander vinden.