September 2019

15 september Vliegtickets Transavia voor zomer 2020

Vanaf 17 september kun je bij Transavia boeken voor de periode april tot en met oktober 2020. Transavia geeft aan hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is. Mocht je dus plannen hebben om in deze periode naar Lanzarote te komen, houd deze site dan in de gaten. Voor zover nu bekend is, is Transavia in deze periode de enige maatschappij die rechtstreeks naar Lanzarote vliegt. Wel is het ook mogelijk om met Vueling via Barcelona te vliegen; soms scheelt dat een hoop geld.

13 september Feria de la Virgen de Los Dolores

Het was weer leuk om er rond te lopen, de Kunstfair in Mancha Blanca, met een grote K natuurlijk, haha. Het wordt ieder jaar drukker. Diverse gemeenten van Lanzarote presenteren zich, vele beoefenaren van kunstnijverheid van alle Canarische Eilanden zijn aanwezig, evenals radio en Tv; van de laatste zagen we enkele camera’s buiten op het dak staan. Alles wordt omlijst met live folklore muziek, kermis, en natuurlijk koek en zopie.

De fair is altijd 4 dagen waarbij in de kerk Los Dolores (Ermita de Virgin de Los Dolores) de maagd staat en hoogtepunt is van de processie op zaterdag. Zij heeft er overigens voor gezorgd dat bij de grote vulkaanuitbarsting de lava Mancha Blanca niet bereikte…..

Voor wie op Lanzarote is: de fair duurt nog tot en met zondag. Zie voor het programma: Evenementen. Voor wie dit evenement gaat missen: ieder jaar medio september wordt deze fair gehouden.

9 september Wat een ruimte op “ons” strand Playa La Concha

Het blijft een heerlijke plek, slechts een klein stukje lopen vanuit El Descansito en La Gangita en je staat op Playa La Concha, waar je alle ruimte hebt en lekker kunt zitten of liggen, pal tegen de vloedlijn aan.

5 september Lanzarote Art Gallery

Zoals ik onder andere schreef op 5 mei, er zijn op Lanzarote vaak ook bijzondere exposities te zien. Zo kwamen we onlangs de Lanzarote Art Gallery tegen, gelegen in Costa Teguise, en dus op een steenworp afstand van Playa Honda. Wat ons betreft mooi en zeer divers, dus voor ieder wat wils. De uitgebreide brochure ligt in onze appartementen. Maar om een idee te krijgen, hierbij wat foto’s uit die brochure.

Heb je dus even genoeg van zon, zee en strand, ga hier eens kijken of bezoek een van de andere exposities. Het is de moeite waard. En nee, we krijgen nergens provisie…….