Mei 2019

5 mei Verrassende exposities

Er zijn vaak exposities te zien op verschillende locaties op Lanzarote en vaak zijn deze gratis te bezoeken. Soms zijn er heel verrassende exposities, zoals deze die nu in Arrecife te zien is: Héroes Ocultos, de verborgen helden. Het gaat om de uitvindingen die erg simpel zijn, waarvan je denkt: “waarom heb ik dat niet bedacht?”, maar die stuk voor stuk een enorme impact op ons dagelijks leven hebben (gehad). De expositie loopt nog tot 22 mei, dus wie nu op Lanzarote is of op heel korte termijn komt: leuk om te zien.

Maar voor wie het gaat missen, hier enkele foto’s waarop de “helden” te zien zijn:

Kijk voor meer exposities regelmatig op onze website onder Evenementen en in de cultuurgidsjes die in La Gangita en El Descansito liggen.

2 mei    Vervoer via stepjes op de strandboulevard

Een paar dagen geleden was er een item op het NOS-journaal dat in grote steden in Nederland steeds vaker de elektrische step opduikt in het verkeer , terwijl dit verboden is:

“Elektrische step mag niet in Nederland, wél in België

Do 25 april, 18:28 Binnenland, Buitenland”   Hoe vooruitstrevend zijn we dan wel niet in Playa Honda? Want gelukkig is dit niet alleen in België wél toegestaan maar ook hier bij ons. Op heel veel plaatsen langs de boulevard staan deze stepjes, een geheel andere manier van vervoer! Zo is je actieradius natuurlijk veel groter en je kunt toch lekker langs zee blijven. Wellicht een leuk idee om eens uit te proberen als je hier verblijft.