Toeristische info 1 – Monumento El Campesino

5 april Toeristische info – 1 – El Monumento del Campesino

Waarschijnlijk hebben velen van jullie het al vernomen: gisteren is de noodtoestand verlengd tot 26 april en de Spaanse premier heeft daarbij aangegeven dat het zeer waarschijnlijk is dat er daarna nog een aantal verlengingen komen, wellicht in minder strenge vorm. Maar hoe dan ook, de kans dat jullie de komende maanden naar Lanzarote kunnen komen, lijkt erg klein.

Wij zullen daarom de komende tijd regelmatig op deze wijze toeristische info over Lanzarote publiceren. Een deel van deze info zal bij onze vaste bezoekers zeker bekend zijn, een ander deel is hopelijk juist verrassend en nieuw en voor wie nog nooit op Lanzarote is geweest, is het hopelijk een aanleiding om Lanzarote te komen bezoeken zodra het weer kan. Want los van het mooie weer, heeft Lanzarote veel moois en bijzonders te bieden.

El Monumento del Campesino
El Monumento del Campesino is een sculptuur op het geografisch middelpunt van Lanzarote, ontworpen door César Manrique. Het is een eerbetoon aan de tradities van Lanzarote en de vele beroepen die hier uitgevoerd werden en soms nog worden. Het monument staat al sinds het jaar 1968 bij een kruising bij het dorp Mozaga. Het beeldt een boer uit met zijn vee.

Engels: https://www.cactlanzarote.com/en/cact/casa-museo-del-campesino/
Duits: https://www.cactlanzarote.com/de/cact/casa-museo-del-campesino/
Spaans: https://www.cactlanzarote.com/es/cact/casa-museo-del-campesino/

Kijk ook naar de virtuele toer!

Monumento-al-Campesino-0351-1140x700