Tips

We geven je graag tips, of het nu betreft het boeken van een vlucht, het vinden van een idyllisch strandje of het beschrijven van een mooie wandeling. Op deze pagina wijzen we je kort op zaken maar via de link kom je op de desbetreffende pagina.

Heb je zelf tips, laat het ons Contact alsjeblieft weten, wij verwerken het op deze site.

Aloë Vera

Aloë Vera wordt bereid uit de gelijknamige planten. Het is een bijzonder werkzaam product!

Afbeeldingsresultaat voor museum aloe vera lanzaroteGerelateerde afbeelding

Verspreid over heel Lanzarote vind je diverse Aloë Vera “musea”, gratis toegankelijk. Eenmaal binnen snap je waarom. Toegegeven, er wordt middels panelen informatie over Aloë Vera gegeven maar het zijn met name verkooplokalen. Best leuk om een keer te zien maar heb je er 1 gezien……..Haha, op La Graciosa noemen ze het zelfs het kleinste museum ter wereld. En je denkt: dat moet ik toch gezien hebben. Maar ook daar wil men je gewoon producten verkopen, van drank tot dagcrème en van zeep tot lippenbalsem.

Maar, ook de supermarkten verkopen Aloë Vera in allerlei soorten en maten en in het algemeen veel goedkoper dan in de “musea”. Dus als je iets wilt meenemen…….Maar bedenk wel dat de meeste verpakkingen niet in de handbagage meegenomen mogen worden!

Combi-kaart

Als je van plan bent om meerdere bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder de Timanfaya en Jameos del Agua, dan kan een combikaart worden gekocht (bij de kassa van alle aangesloten bezienswaardigheden), waardoor ze voordeliger kunnen worden bezocht. Dit scheelt behoorlijk in de totale som aan toegangsprijzen. Zie ook Bezienswaardigheden.

Flitsapparatuur

Er staan diverse vaste flitscamera’s op Lanzarote, onder andere in de buurt van Arrecife, Playa Blanca en de Timanfaya, zie ook “Nieuws 26 maart 2018” ; wees dus gewaarschuwd.

Golfen

Als je bij binnenkomst van het golfterrein in Puerto del Carmen het tijdschrift Gazette Life noemt, waaruit de onderstaande advertentie komt, krijg je een karretje, wat golfballen en een drankje op hole 19 gratis! Zie ook Golfen.

Mooie uitzichten

Neem de LZ-10 richting Haría en stop bij restaurant Los Helechos. Dit ligt nét iets verder dan het aangegeven uitkijkpunt. Je hebt  een subliem uitzicht over Haría en de kust van Arrieta en Punta Mujeres.

Restaurants

Casa Tomás is een aanrader, je eet daar pied-dans-l’eau zoals de Fransen zeggen.

Casa de la Playa, een mooie plek direct aan het strand.

Emmax, het beste restaurant van Playa Honda.

Toro, iets duurder maar je eet er heerlijk. Zie ook bij Nieuws, 7 februari 2018

Strand

Breng zeker een bezoek aan Playa Papagayo wat ons betreft het mooiste strand van Lanzarote, natuurlijk samen met Playa de las Conchas op La Graciosa

Supermarkt

In Playa Honda vind je behalve de Hiperdino in het winkelcentrum Deiland, ook een Afbeeldingsresultaat Wij vinden dit een heel goede supermarkt, met een zeer goede vers afdeling, ook voor vlees en vis.

 

 

 

Vliegen

Boek 2 enkele reizen, zie ook Vliegtuig

Naar boven