Februari 2018

26 februari 2018 Overstromingen in Lanzarote?

Momenteel vragen veel mensen ons of het ook in Lanzarote zo’n slecht weer is: mensen die stranden of worden gedropt in Portugal,  overstromingen en hoge golven. Zoals we al eerder schreven is het weer ook bij ons wat in de war. Het is kouder en wat natter dan normaal en gisteren waaide het heel erg. Maar verder is het hier nog steeds prima vertoeven, al moet je wat vaker dan normaal een vestje aantrekken. Ik zit om 10.00 buiten dit nieuws te schrijven, onder een nagenoeg strakblauwe lucht, 22 graden en met dit uitzicht, op het strand van Playa Honda, La Concha:

En zoals we al eerder schreven, dat het af en toe wat regent betekent wel dat Lanzarote steeds groener wordt:

Deze foto’s zijn genomen bij Puerto Calero.

Dus grijp je kans om een groen Lanzarote te zien!

24 februari 2018 Lanzarote is het droogste eiland

Het zal mensen die het volgen niet zijn ontgaan: ook de Canarische Eilanden houden het niet droog deze dagen. Maar, er is een duidelijk verschil tussen de westelijke provincie, waartoe Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro behoren en de oostelijke provincie, waartoe Fuerteventura, Gran Canaria en natuurlijk Lanzarote behoren, waar het in zijn algemeenheid veel droger is.

Maar zoals de onderstaande foto’s laten zien is er ook tussen de eilanden van de oostelijke provincie onderling nog veel verschil: in Gran Canaria is het kletsnat terwijl het in Lanzarote beperkt blijft tot een enkel buitje.

cf4e0021-34e7-4348-b84e-19a950865c50-88_g.jpg    frao-lluvias-100_g.jpg   dwvwtawsaarnuh-91_g-1.jpg

(Bron foto’s: http://gran-canaria-actueel.jouwweb.nl/weer/het-weer-nat)

21 februari 2018 De verbranding van de Sardine

Er is inmiddels een aantal Sardines verbrand, zie ook Nieuws 5 februari 2018, en voor de dorpen waar dat is gebeurd, is daarmee het carnaval afgesloten. Maar u heeft nog de kans dit mee te maken in bijvoorbeeld Haría en Costa Teguise, zie ook Evenementen.

15 februari 2018 Lanzarote kaal?

Natuurlijk is het niet leuk geweest voor de mensen die er de afgelopen 2 weken waren, de hoeveelheid regen die er is gevallen. Ongekend, dat is in 40 jaar niet voorgekomen. Maar, zoals altijd heeft elk nadeel zijn voordeel: degenen die gáán komen, hebben Lanzarote nog nooit zo groen en kleurrijk gezien. Nog flink wat zon er op en je weet helemaal niet meer wat je ziet. Wordt vervolgd!

12 februari 2018 Olijventeelt op Lanzarote groeit

  x1518192519512kjpgpagespeedicfItNVsTNOT.jpg

Het ministerie van landbouw heeft gemeld dat de olijventeelt op de Canarische eilanden met maar liefst 226% (!) is toegenomen. Lanzarote heeft aan deze toename eveneens bijgedragen door olijfboompjes te planten. (Bron: http://gran-canaria-actueel.jouwweb.nl/economie/land-en-tuinbouw)

12 februari 2018 Mercadona steeds populairder

Supermarktketen Mercadona wordt steeds populairder. Inmiddels heeft Mercadona een marktaandeel van ruim 24%. Wij vinden dat niet zo vreemd want Mercadona verkoopt goede kwaliteit, óók van de verse groente, vlees en vis.  En wat zo super is, Mercdona ligt bij La Gangita en El Descansito om de hoek!  Zie ook Tips.Afbeeldingsresultaat

 

11 februari 2018 Carnaval in Arrecife.

Het was een groot feest in Arrecife. Ondanks het feit dat het toch tamelijk koud was, waren er veel feestvierders op de been. 

 

 

9 februari 2018 Koningin is gekozen

Maria Cedrés Pérez is gisteren gekozen tot koningin van het carnaval; het feest kan dus beginnen. Zie voor de data van de festiviteiten in de verschillende dorpen:  Evenementen.

(Foto: Felipe de la Cruz)

7 februari 2018 Qué Bueno Canarias Heineken Top 10

Dit is een verkiezing van de beste restaurants, chef-koks, hotels, bars en dergelijke op de Canarische Eilanden. In de categorie chef-kok waren er 7 genomineerden en is Luis Léon van restaurant Toro in Puerto del Carmen verkozen tot nummer 1 op het gebied van grillen. Restaurant Cala in Arrecife, waar Luis Léon ook chef-kok is, heeft de 5e plaats behaald in de verkiezing van de 10 beste restaurants. De andere 9 liggen op Tenerife en Gran Canaria.

(Bron foto: Quiaquebueno)

5 februari 2018 Carnaval

    

Carnaval is op Lanzarote hét feest van het jaar en zoveel meer als bij ons. Het gaat om kleur, muziek en kostuums. Er zijn diverse groepen, zoals de Murgas (dans en zanggroepen die satirische liederen zingen), de Batucades (drummers), de Salsa Verde (salsaband uit Arrecife) en de Comparsas (dansers die exotische en uitbundige gewaden dragen) Deze laatste groep wordt vaak begeleid door de Batucades. Voorafgaand aan de optochten wordt er een koningin gekozen die een enorm groot en zwaar gewaad draagt. Ook zie je tegenwoordig Drags Queens. Dat het zo’n groot feest is blijkt wel uit het feit dat het niet zoals bij ons eindigt op aswoensdag. De feesten gaan in elk dorp van het eiland nog meer dan een maand door, zie ook Evenementen.

Wat je echt meegemaakt moet hebben is de Verbranding van de Sardine, een gigantische vis van papier maché. Het is een heel ritueel dat aan het eind van het carnaval, voor ieder dorp dus op een ander tijdstip, plaatsvindt. Er gaat altijd een parade aan vooraf, deels bestaande uit de deelnemers van de grote optocht.

4 februari 2018 Lanzarote schoon

Ook op Lanzarote spoelt vaak plastic en rotzooi aan. Het is super dat er vrijwilligers zijn die dit regelmatig opruimen. Gisteren was het strand bij Orzola aan de beurt. Van 11.00 – 13.00 heeft een groep vrijwilligers het Caleta del Mero opgeruimd.