Mei 2020

29 mei Lanzarote is Corona-vrij

Goed nieuws! We hadden gelukkig al erg weinig besmettingen en slechts een handvol doden ten gevolge van corona maar nu is Lanzarote officieel corona-vrij. De laatste 2 patiënten die nog in het ziekenhuis lagen, zijn daar inmiddels ontslagen.

Er staat dus niets meer in de weg om heerlijk van Lanzarote te komen genieten zodra de vliegtuigen hier weer mogen landen, naar verwachting nog in de maand juni. We houden je daarover op de hoogte. La Gangita en El Descansito zijn natuurlijk geheel volgens de regels gedesinfecteerd en kunnen niet wachten om weer gasten te herbergen!

24 mei Toeristische info – 7 – Mirador del Río

Mirador del Río is een uitzichtpunt in het noorden van Lanzarote op een hoogte van 475 meter in een vroegere artillerie-garnizoenspost.

Het werd in 1973 ontworpen door de César Manrique. Het bouwwerk en de parkeerplaats zijn rond van vorm. Vanuit het bovenste terras heb je uitzicht op de kliffen van Famara, de zoutvlakten van de kust en het nabijgelegen 8e Canarische eiland La Graciosa.

Zie voor meer info: Mirador del Río I en Mirador del Río II en de beelden in de Film Mirador del Río.

9 mei Toeristische info – 6 – Timanfaya Nationaal Park

Wie de ziel van Lanzarote wil leren kennen, kan niet om het Nationaal Park Timanfaya heen. Oftewel de Montañas del Fuego, de Vuurbergen. Wederom een uniek stukje landschap in de wereld. Dit landschap is het resultaat van verschillende uitbarstingen tussen 1720 en 1736 en in 1824. Er is nauwelijks vegetatie, de bodem lijkt op een maanlandschap en de silhouetten van de vulkanen zijn adembenemend. Afhankelijk van de tijd van de dag en of het al dan niet bewolkt is, geven de vulkanen een andere kleurenpracht. Het blijft iedere keer weer heel indrukwekkend om te zien.

Klik hier voor wat meer informatie over Timanfaya in het Duits, het Spaans en het Engels

En natuurlijk zijn er ook mooie filmpjes om een indruk te krijgen, bijvoorbeeld Timanfaya Lanzarote, Montañas del Fuego en Timanfaya.

Geniet er van en een goed weekeind gewenst.

1 mei Toeristische info – 5 – Museo Atlántico

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd: duiken op Lanzarote. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden, zie ook de pagina Duiken, maar één mogelijkheid is zó bijzonder, dat het interessant is voor iedereen om erover te lezen en naar te kijken, althans dat denken wij, dus ook als je niet duikt, en dat is het Museo Atlántico, het eerste – en voor zover wij weten nog steeds het enige – onderwatermuseum in Europa, geopend in januari 2017. Het museum is 12 tot 14 meter diep en bestaat uit meer dan 300 betonnen beelden die door de Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor werden geplaatst op de bodem van de zee voor de kust van Las Coloradas (Playa Blanca)

Zie ook: Atlantic Museum in het Engels en Museo Atlántico in het Spaans én, echt heel erg de moeite waard, de filmpjes op YouTube, Museo Atlántico Lanzarote, Whywedoit, Jason deCaires Taylor, trailer en wat langer maar wel boeiend TED talk door Jason deCaires Taylor, teeming with life, waarin meer wordt uitgelegd, er natuurlijk beelden worden getoond, én de filosofie erachter van de kunstenaar Jason deCaires Taylor duidelijk wordt.

Veel plezier en natuurlijk een heel fijn weekeind

9c170d32c2d99b45866ca8ee28d7ad61