Fietsen

Fietsen

Puerto del Carmen – Costa Teguise

De autovrije strandboulevard die loopt van de oude haven in Puerto del Carmen tot aan het einde van Costa Teguise is super om te fietsen. In Arrecife is men druk bezig om het laatste stuje af te maken door fietspaden om de vrachthaven heen aan te leggen. Nog niet alles is klaar en aldaar zul je een stukje over het haventerrein moeten fietsen (als er cruiseschepen liggen) of over hobbelig terrein langs de haven. Dan een klein stukje over de weg om vervolgens weer de autovrije strandboulevard van Costa Teguise op te pikken.

Het is voor deze route absoluut niet nodig om een mountainbike te hebben, een “normale” fiets volstaat prima.

In totaal is de route 35 kilomter lang. Jouw accomodatie El Descansito of La Gangita ligt ongeveer in het midden van deze route.

Zie ook: Fiets

Sportief fietsen

Lanzarote is bij velen ook bekend om de mogelijkheden om te trainen. Vele sporters maken bijvoorbeeld gebruik van de faciliteiten van La Santa.

Met een zelf meegebrachte of een ter plaatse gehuurde racefiets of mountainbike kun je fantastische ritten maken over het hele eiland.

Teneinde de veiligheid voor fietsers te vergroten is de regel dat auto’s slechts mogen inhalen als ze minimaal 1,5 meter afstand tot de fietser kunnen nemen!