April 2020

24 april Toeristische info – 4 – Cueva de Los Verdes

Nieuwe toeristische info. Iets sneller dan gebruikelijk maar er is een goede aanleiding voor. Morgen vindt namelijk in de Cueva de Los Verdes een via YouTube (zonder publiek dus) gratis te bekijken pianoconcert plaats, 19.30 uur Lanzarotische tijd. Die zijn daar zeldzaam, dus denken wij de moeite waard om te vermelden. De akoestiek is super. Een heel klein voorproefje zie je hier: concert 25 april in Cueva de Los Verdes. Geniet er van!

En natuurlijk maken we dan van de gelegenheid gebruik om iets meer te vertellen over deze Cueva. Deze ligt in het noorden van Lanzarote, gemeente Haría, en maakt deel uit van het grottenstelsel waar ook Jameos del Agua deel van uitmaakt, behorende bij de vulkaan Corona. Een deel van deze 6 kilometer lange lavatunnel is met een gids te bezoeken. De lavatunnel is ontstaan ten gevolge van een eruptie  zo’n 3000 tot 5000 jaar geleden en komt uit in zee. In vroeger tijden werd deze grot gebruikt door mensen om zich te beschermen tegen wind, regen en piraten. Klik hier voor een klein filmpje en hier voor meer info in het Engels, Spaans of Duits. Zie ook: Cueva de los verdes

20 april Toeristische info – 3 – La Geria

La Geria is het wijngebied op Lanzarote, uniek in de wereld, aangelegd door de wijnbouwers vanaf de 18e eeuw, door het uitgraven van een kuil tussen de natuurlijke lagen lava van enkele meters diepte. In iedere kuil wordt een wijnrank geplaatst en daarom heen zijn muurtjes gebouwd om de wijnranken te beschermen tegen wind. Door de gaten in de muurtjes krijgt schimmel geen kans. Het is een heel bijzondere ervaring om er door heen te lopen. Regelmatig vinden er wandelingen plaats onder leiding van een gids maar omdat er ook wijnroutes zijn uitgestippeld, er is zelfs een app ontwikkeld, is het ook plezierig om er zonder gids rond te wandelen.

Zie voor verdere info onder La Geria op onze website.

En om een completer beeld te krijgen, is dit filmpje La Geria heel aardig om te zien.

La Geria, Lanzarote, Landschap, Spanje, Natuur, Berg

14 april Voucher – Tegoedbon – Cadeaubon voor El Descansito of La Gangita

Op dit moment is het zoals bekend niet mogelijk om op Lanzarote vakantie te vieren, maar hopelijk wel weer op – korte – termijn!

Om vast in de stemming te komen hebben wij een Voucher – Tegoedbon – Cadeaubon ontwikkeld.
Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen.
Iedere bon, zie onder, ook voor nadere voorwaarden, heeft een uniek nummer en wordt door ons op naam geregistreerd.
Indien jullie een bon kopen om cadeau te geven, is het derhalve noodzakelijk om de ontvanger niet alleen de bon te geven, maar ook aan te geven dat ze de naam van de gever bij de boeking moeten vermelden, zodat de bon slechts éénmaal gebruikt kan worden.

De bon kan voor ieder bedrag worden aangeschaft en is 5 jaar geldig. Na ontvangst van betaling, wordt de bon binnen 8 dagen per email toegezonden.

Neem voor meer info contact met ons op via de mail, WhatsApp of telefoon. Al onze contactgegevens staan op www.vakantielanzarote.info, evenals de beschikbaarheid van El Descansito en La Gangita (onder Verblijf).

12 april Toeristische info -2 – Stranden van Papagayo

Zoals we in deel 1 hebben aangegeven, zullen we de komende tijd toeristische info met jullie delen. We zullen de info zoveel mogelijk afwisselen, smaken verschillen immers, niet?

Vandaag geven we wat meer aandacht aan de stranden van Lanzarote. Op deze website vind je info over diverse stranden, maar de mooiste zijn toch wel de Playas Papagayo. Deze stranden liggen in het natuurpark Los Ajaches. De toegangsweg er heen is een beleving op zich. In the middle of nowhere staat een toegangshokje waar een bijdrage van € 3,00 (per auto) wordt gevraagd. Maar het is de moeite waard. Overigens kun je er ook (gratis) heen lopen vanuit het einde van Playa Blanca.

We vonden een aardig filmpje over deze stranden. Weliswaar is het commentaar in het Engels maar de beelden spreken ook voor zich. Voor iets meer info over deze stranden, klik hier voor Engels en hier voor Spaans.

Geniet ervan en natuurlijk heel fijne paasdagen gewenst.

5 april Toeristische info – 1 – El Monumento del Campesino

Waarschijnlijk hebben velen van jullie het al vernomen: gisteren is de noodtoestand verlengd tot 26 april en de Spaanse premier heeft daarbij aangegeven dat het zeer waarschijnlijk is dat er daarna nog een aantal verlengingen komen, wellicht in minder strenge vorm. Maar hoe dan ook, de kans dat jullie de komende maanden naar Lanzarote kunnen komen, lijkt erg klein.

Wij zullen daarom de komende tijd regelmatig op deze wijze toeristische info over Lanzarote publiceren. Een deel van deze info zal bij onze vaste bezoekers zeker bekend zijn, een ander deel is hopelijk juist verrassend en nieuw en voor wie nog nooit op Lanzarote is geweest, is het hopelijk een aanleiding om Lanzarote te komen bezoeken zodra het weer kan. Want los van het mooie weer, heeft Lanzarote veel moois en bijzonders te bieden.

El Monumento del Campesino
El Monumento del Campesino is een sculptuur op het geografisch middelpunt van Lanzarote, ontworpen door César Manrique. Het is een eerbetoon aan de tradities van Lanzarote en de vele beroepen die hier uitgevoerd werden en soms nog worden. Het monument staat al sinds het jaar 1968 bij een kruising bij het dorp Mozaga. Het beeldt een boer uit met zijn vee.

Engels: https://www.cactlanzarote.com/en/cact/casa-museo-del-campesino/
Duits: https://www.cactlanzarote.com/de/cact/casa-museo-del-campesino/
Spaans: https://www.cactlanzarote.com/es/cact/casa-museo-del-campesino/

Kijk ook naar de virtuele toer!

Monumento-al-Campesino-0351-1140x700