Castillo de San José (Internationaal museum van hedendaagse kunst MIAC)

Het internationaal museum van hedendaagse kunst, in het Spaans Museo Internacional de Arte Contemporaneo, kortweg MIAC, ligt in de buurt van Puerto Naos in Arrecife, de hoofdstad van het eiland.
Het werd gebouwd tussen 1776 en 1779 onder het mandaat van koning Charles III. Haar gunstige ligging op de top van een klif, was een goede uitbreiding voor het machtige kasteel van San Gabriel, en was een essentiële plek om Arrecife en de haven tegen de bedreiging van de moderne staten in strijd met het Spaanse rijk te verdedigen.
Na bijna een eeuw, toen het minder nodig werd om het te gebruiken als een vesting, werd het verlaten.
César Manrique overtuigde de autoriteiten van het eiland er van om het oude fort te veranderen in een kunstgalerie, en het MIAC werd geopend in 1976.
Manrique was de grondlegger van de 1e International Visual Arts competitie, met inbegrip van het werk van Tàpies, Picasso, Miró, Mompó, Millares, Zóbel, en werd zo de oorsprong van een van de beste abstracte kunstcollecties van de tweede helft van de 20e eeuw op de Canarische eilanden.
Het fort werd uitgebreid met een modern restaurant waar Manrique zijn ware creatieve kunsten toonde. Het restaurant is gevestigd in een van de meest aantrekkelijke ruimtes van het gebouw, een plek waar bezoekers kunnen genieten van het indrukwekkende uitzicht op de baai door glazen ramen.

Het MIAC is dagelijks geopend van 10.00 – 20.00.

Het restaurant Qué-Muac, vrije toegang, is geopend van dinsdag tot zaterdag van 12.00 – 16.00 en de bar op vrijdag en zaterdag van 21.30 – 01.00.

Op vrijdagen en zaterdagen zijn de zogenaamde museumnachten van 19.00 – 23.00: diner en muzikale omlijsting.

Prijs Volwassene: € 4,00.

Prijs kinderen van 7 tot 12 jaar: € 2,00

Denk ook aan de combikaart!

Zie ook: MIAC