Fundación César Manrique

César Manrique heeft in 1968 in Tahiche een huis gebouwd op een stuk lavagrond. Hij had ontdekt dat zich binnen het kavel vijf grote lavabellen bevonden. Deze vijf bellen vormden de basis voor zijn nieuwe huis. Er zijn prachtige ruimtes van gemaakt die door middel van gangen en trappen met elkaar verbonden zijn. De manier waarop hij zijn huis gebouwd heeft is zeer smaakvol en met respect voor de omgeving te noemen. Het voormalige huis van Manrique is sinds zijn dood in 1992 te bezoeken door toeristen en andere geïnteresseerden.

Afbeeldingsresultaat voor fundacion' cesar manrique   Afbeeldingsresultaat voor fundacion' cesar manrique

Wie Fundación César Manrique bezoekt die zal meteen de stijl van de kunstenaar herkennen als er al andere bezienswaardigheden bezocht zijn op het eiland waar Manrique de hand in had. Als je door de woning wandelt dan kun je niet anders dan bewondering hebben voor de manier waarop er een synthese plaats heeft gevonden tussen wonen en de omgeving. Je ziet jezelf bij wijze van spreken al zitten in een van de vele zitjes die de woning rijk is. Het is Manrique gelukt om ondanks de niet misselijke vloeroppervlakte van 1800 vierkante meter toch een intieme sfeer te creëren.

Behalve een voormalige woning is de Fundación César Manrique ook een museum. Hierin zijn natuurlijk werken van César Manrique zelf te bewonderen, maar ook stukken uit de privé-collectie van Manrique. Zo kun je hier werken van Miró, Tàpies en Pablo Picasso bewonderen.

Zie ook: Fundación