Fuerteventura

FUERTEVENTURA

Wat is het mooiste van Fuerteventura?
Het uitzicht op Lanzarote!

Dat is wat er bij ons op Lanzarote gezegd wordt. En, wij vinden Fuerteventura, behalve het grote zandstrand bij Corralejo en het dorpje Betancuria, inderdaad ook kraak noch smaak hebben, althans als je er voor langere tijd bent. Als dagtrip is het best leuk en zijn er ook mooie stukjes die op loopafstand van de veerboot liggen.

      

Er gaan iedere dag diverse veerboten vanuit de oude haven van PlayaBlanca.

 
We gaan er vanuit dat je als dagtrip niet de auto meeneemt. Wil je dat wel, dan komen alleen de veerboten van Armas en Olson in aanmerking. Maar weet dat het van de meeste autoverhuurbedrijven niet is toegestaan.

Even een stukje geschiedenis.
Fuerteventura is ongeveer 20 miljoen jaar oud en is de oudste formatie van alle Canarische eilanden. Het is geografisch verbonden met Lanzarote aangezien beide eilanden op hetzelfde plateau liggen en slechts gescheiden zijn door een kleine zee-engte van 40-50 meter diep.
Fuerteventura is zoals alle Canarische eilanden van vulkanische oorsprong. De laatste vulkaanuitbarsting op Fuerteventura dateert ongeveer van 5.000 jaar geleden.

Vanuit de haven van Corralejo, letterlijk: de kleine stal, kun je helemaal langs het strand lopen naar het Nationaal Park El Jable met onder andere Grandes Playas. Deze zandstranden met zijn vele surfmogelijkheden is waar Fuerteventura met name om bekend staat. De oud haven van Corralejo, El Cotillo, ligt in het centrum van het dorp en is omgeven door restaurants, winkels en een voetgangersgebied. Het kleine fort met uitkijk over de nieuwe haven is een ideale plek voor het bekijken van zonsondergangen.

Iets meer naar binnen, nagenoeg evenwijdig aan het strand loopt de hoofdstraat met vele winkels en diverse winkelcentra.

Één van die winkelcentra, Centro Comercial El Campanario, is rondom een klokkentoren gebouwd. Je kunt de nok met de trap of de lift bereiken en hebt dan een fraai uitzicht over Fuertaventura én Lanzarote.

      

Tevens zie je Isla de los Lobos liggen, een piepklein eilandje dat vanuit Corralejo of per motorboot met glazen bodem te bereiken is. Dit eilandje dankt zijn naam aan de zeehonden die ooit op de zandstranden leefden en ook nu nog af en toe te zien zijn. Er is een wandelroute met begin- en eindpunt in Casas del Puertito.

       

Onderweg terug naar de haven kom je langs Mamandyou, het beeld dat moeder-aarde symboliseert en de link is tussen de natuur en de mensen. De kunstenaar zegt dat de kleuren van het beeld de kleuren van Fuerteventura vertegenwoordigen: de zee, het zand, de vulkanen, de aarde en de zon.

Je wordt voorts uitgenodigd om op het beeld te gaan liggen alsof je weer in je moeders armen ligt en op deze manier de natuur te omarmen.

Wij zelf hebben een paar uur relaxed doorgebracht bij Galera Beach Club op het strand van Corralejo, heerlijk met onze voeten in het zand en met een lekker hapje/drankje.

   

Vanaf hier is het ongeveer 30 minuten lopen tot aan de haven.
Denk er aan: je ticket voor de reis terug naar Lanzarote is alleen geldig bij dezelfde maatschappij als waar mee je gekomen bent, en je moet de laatste boot dus niet missen!