Juli 2018

28 juli 2018 Bloeiende Agaves

Wellicht heb je het gelezen: “Bijzonder fenomeen in hortus botanicus Leiden: vier imposante agaves, met een bloemstengel van een paar meter hoog. En precies op het moment dat de hortus ze weg wilde doen, gebeurde dat wat nog nooit eerder gebeurde: ze gingen bloeien. ‘Het is net is alsof ze dat hebben gehoord’, aldus hoofd kassen Rogier van Vugt. : imposante agave bloeit na zestig jaar; zie verder het artikel van Omroep West.

Maar: wist je dat we op Lanzarote een aantal malen per jaar bloeiende Agaves hebben? Op diverse plaatsen op het eiland. De onderstaande foto is vandaag gemaakt in de buurt van het natuurpark Timanfaya. Als je op Lanzarote bent heb je dus een grote kans om bloeiende Agaves te zien, zo maar in het wild.

    

25 juli 2018 Het Lanzarote Effect

De VVV van Lanzarote heeft een item op haar website geplaatst van het Lanzarote Effect met daarbij een kort filmpje.

Het Lanzarote Effect wordt onder andere zó beschreven:

Lanzarote is een eiland waar natuur en kunst belangrijk zijn en dit manifesteert zich in de volmaakte integratie van natuur, kunst en cultuur. Lanzarote is een plek waar de mensen zowel vriendelijk als actief en trots zijn. Waar je in het eten de zee en de aarde proeft. Waar ze zeggen dat je, als je het gefluister van de Tabaiba struiken hoort, de muziek uit de aarde hoort. Waar de essentie van het eiland een teken op je ziel achterlaat lang nadat je bent vertrokken. En waar jouw bezoek ook iets achterlaat op Lanzarote, zodat jij ook een deel van het Lanzarote Effect wordt.

 

Afbeeldingsresultaat voor tabaiba boom

18 juli 2018 Water op het vliegveld van Lanzarote

Goed nieuws voor onze gasten die aankomen of vertrekken vanaf het vliegveld van Lanzarote.  De organisatie van Spaanse vliegvelden, AENA, heeft alle bedrijven die eten en drinken aanbieden op de vliegvelden, verplicht om flesjes water van 0,33 liter te verkopen voor een prijs die niet hoger ligt dan        € 1,00. Water dat in een drankenautomaat wordt verkocht mag niet duurder zijn dan € 1,00 voor 0,5 liter. Dit geldt dus ook voor Lanzarote.

12 juli 2018 Lanzarote in de Top 20 mooiste landschappen van Spanje

De krant El País heeft een lijst gepubliceerd van de 20 mooiste landschappen in Spanje, die een andere wereld lijken te zijn maar in Spanje liggen.  Van deze 20 landschappen liggen er maar liefst 6 op de Canarische eilanden, 2 op Tenerife, 1 op Gran Canaria, 1 op La Gomera en 2 op Lanzarote.

Met gepaste trots kan ik melden dat El Golfo (Charco de los Clicos) op de 2e plaats staat! En het nationaal park Timanfaya op plaats 14. Ook hiervoor is een bezoek aan Lanzarote dus de moeite waard! Voor meer info en foto’s kun je hierboven op de plaatsen klikken en voor de volledige lijst met foto’s op El País.

  

9 juli 2018 Transajaches 2018

Gisteren vond de hardloop- en wandelwedstijd Transajaches plaats. Aankomst en finish was in Femés. Zelfs de allerkleinste deden mee, een geweldig gezicht. Ook het fanatisme van sommigen.

De vergezichten onderweg waren erg mooi.

Er vinden op Lanzarote heel veel van dit soort evenementen plaats, waarbij je de keuze hebt tussen hardlopen en wandelen, en voor verschillende afstanden kunt kiezen. Zie voor de maandelijks georganiseerde onze website, pagina actueel/evenementen.

7 juli 2018 Het achtste Canarische Eiland

Het is officieel: La Graciosa, tot voor kort behorend bij Lanzarote, is het achtste Canarische eiland geworden. De bevolking die er woont, ongeveer 600 mensen, heeft vele jaren verzocht om autonomie te krijgen, net als de andere 7 Canarische eilanden (El Hierro,  Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife). Maar, La Graciosa blijft voor vele zaken, waaronder administratieve, afhankelijk van en verbonden aan Lanzarote. Autonoom of niet, het blijft een prachtig eiland, met het mooiste strand van de hele Canarische archipel én te bereiken via Lanzarote, ook prima te doen als dagtrip. Zie ook: La Graciosa.

5 juli Blauwe vlaggen op Lanzarote

Op 21 juni 2018 schreef ik dat je op Lanzarote eigenlijk alleen de groene, gele en rode vlaggen ziet. Inmiddels is gebleken dat Lanzarote wel degelijk stranden heeft waar blauwe vlaggen wapperen.

Blue Flag Logo.svg

De criteria om een blauwe vlag op het strand te mogen hijsen zijn – kort gezegd – dat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is, dat het strand wordt schoongehouden, dat zich op het strand voldoende toiletten en afvalbakken bevinden en dat reddingsmaterialen en een EHBO-post op het strand aanwezig zijn.

De stranden met een blauwe vlag zijn onder andere Las Cucharas en Jablillo in Costa Teguise, Town Beach in Playa Blanca en, geweldig voor onze gasten in El Descansito en La Gangita, op loop-/fietsafstand de stranden El Reducto in Arrecife en Playa Matagorda en Los Pocillos in Puerto del Carmen.

In de haven van Puerto Calero mag een blauwe vlag wapperen omdat – onder andere – het water, de kades en steigers schoon zijn, er in voldoende mate goede hygiënische sanitaire voorzieningen aanwezig en er een gescheiden afvalinzamelingssysteem is.