Augustus 2018

20 augustus 2018 Koffiecapsules

Zowel in ons appartement La Gangita als in het appartement El Descansito staat een Nespressoapparaat. Nu zijn in elke supermarkt op Lanzarote hiervoor capsules te verkrijgen. Maar wij adviseren (en stellen het op prijs) om alleen aluminiumcapsules of capsules met een aluminium onderkant te gebruiken omdat dit de levensduur van de Nespressoapparaten danig verlengt. Tot voor kort waren er alleen de – redelijk dure – L’OR aluminium koffiecapsules en 2 soorten met aluminium onderkant bij de Lidl. Goed nieuws voor onze koffieleutende gasten: Lidl heeft het assortiment flink uitgebreid. En dat is goed voor u(w portemonnee) én onze koffieapparaten!

15 augustus 2018 César Manrique

Iedereen die Lanzarote wel eens heeft bezocht of er iets over heeft gelezen, kent zijn naam: César Manrique. De kunstschilder, architect, beeldhouwer en bouwadviseur die als geen ander zijn stempel op Lanzarote heeft gedrukt en er voor heeft gezorgd dat het het mooie eiland is dat het nu is. Lanzarote heeft dan ook veel aan hem te danken. César Manrique is geboren op 24 april 2019 bij het Charco de San Ginés en zijn eeuwfeest zal volgend jaar groots worden gevierd. Een goede reden om ook in 2019 Lanzarote te bezoeken! Vooruitlopend op zijn eeuwfeest, heeft Arrecife, de gemeente waarin hij is geboren, zijn familie en de César Manrique Foundation gevraagd of zij er mee akkoord gaan om hem alsdan de titel “Favoriete zoon van de stad” te mogen geven.

5 augustus 2018 Saharazand!

Lanzarote hoort natuurlijk bij Europa maar qua ligging is het eigenlijk Afrika. Normaal merken we dat alleen aan de temperaturen maar gisteren ook op een andere wijze. Er waaide een sterke noordoostelijke wind, de Calima waar ik over schreef op 22 april 2018, en die bracht ongelofelijk veel Saharazand mee. Zo heftig hebben wij het nog niet meegemaakt. De gevolgen werden nog versterkt door de regen, niet veel maar genoeg om echt alles te voorzien van een rode waas……..De lucht was wel mooi om te zien.

1 augustus 2018 Grote schoonmaak van het strand in Playa Honda

Een grote  groep mensen met gele hesjes……wat nu? Geen idee of het werkverschaffing met behoud van uitkering was of iets anders (vrijwilligers leken het ons niet, hoewel dat wel vaker gebeurt, zie nieuws 4 februari 2018), maar feit is dat de afgelopen dagen het hele strand van Playa Honda netjes is schoongemaakt. Dus geen papiertjes, bekertjes en blikjes meer,  geen (verdwaalde) hondendrollen etc meer, dus het is heerlijk vertoeven op “ons” strand.