Nieuws

18 augustus Lanzarote vaak in de The best of-lijstjes

Je kent ze wel, de lijstjes als: de 10 leukste, vreemdste, mooiste plaatsen et cetera die je gezien moet hebben. Lanzarote komt op die lijstjes best vaak voor. Dus de komende weken zullen we een aantal van die lijstjes publiceren.

Om te beginnen met De 10 beste stranden van Spanje in 2020, gepubliceerd in spanjevandaag.com. Wie onze serie Toeristische info heeft gevolgd, zie in dit verband Toeristische info – 2-, zal het niet verbazen dat Playa de Papagayo op dit lijstje voorkomt. Het strand ligt ook wonderschoon, het water is zeer helder en het zand mooi geel.

7 augustus Reisbijstandspolis voor reizigers naar Lanzarote

Wat is het geval? Op de Canarische Eilanden zijn zó weinig besmettingen, dat verzekeraar AXA het heeft aangedurfd een overeenkomst te sluiten met de regering van de Canarische Eilanden om aan alle reizigers die naar een van de 8 Canarische Eilanden reizen, een reisbijstandspolis aan te bieden. De nationaliteit van de reiziger is niet van belang. Mocht u op vakantie zijn en onverhoopt positief getest worden, dan zijn de kosten van reisbijstand, eventuele medische kosten, repatriëring of verlenging van het verblijf vanwege verplichte quarantaine door Covid-19, gedekt. De enige voorwaarde is dat een eventuele besmetting niet al bekend was voor vertrek. Deze reisbijstand gaat nog deze week in en is – voorlopig – van kracht voor 12 maanden.

Een extra goede reden dus om La Gangita of El Descansito te boeken! Wij hebben ook in 2020 nog diverse mogelijkheden. In geval van vragen, aarzel niet om met ons contact op te nemen.

18 juli Overdekt terras La Gangita

Na jarenlang twijfelen hebben we de knoop doorgehakt: het terras achter, bij het zwembad, is overkapt. Je kunt nu heerlijk in de schaduw zitten zonder je zorgen te maken over omwaaiende parasols. Omdat het loopt van muur tot muur is het een knus plekje geworden, grotendeels uit de wind.
Zon is er natuurlijk nog genoeg te vinden, daar waar onze ligbedden staan, op het terras aan de voorzijde of bij het zwembad.

Kijk voor meer foto’s op:

13 juli Wereldorganisatie Toerisme roept Canarische Eilanden uit tot veilige plek

Een delegatie van de Wereldorganisatie Toerisme (UNWTO), maar liefst 180 personen, bezocht, nadat zij de Canarische Eilanden als testcase voor het toerisme hadden gekozen, vorige week een aantal Canarische Eilanden, waaronder Lanzarote. Deze delegatie had een ontmoeting met onder andere de Spaanse Minister van Toerisme, de President van de Canarische Eilanden en de Canarische Minister van Toerisme. Tot ieders grote vreugde zijn de Eilanden uitgeroepen tot “an especially safe” space for the 21st century and post-pandemic tourism”.