Nieuws

7 november Training in Playa Honda

Sinds enige tijd heeft de gemeente vlak bij El Descansito en La Gangita een pleintje aangelegd, met onder andere een speeltuin en een ‘openluchtsportschool’. Een goede reden voor ons om deze vernieuwde sporttoestellen eens uit te proberen en dat is zo goed bevallen dat we er zo’n 3 keer per week gebruik van maken, althans dat is ons voornemen. Wie doet ons na, resp. wie doet er mee?

14 oktober La Gangita…………….La Lovegita!

Haha, leuk hoor, in de ruim 2 jaren dat wij eigenaar zijn van La Gangita, hebben al 2 mannen (tenminste, voor zover wij weten, wellicht is het al meer gebeurd) hun vriendin in La Gangita ten huwelijk gevraagd. Dat ontlokte een van onze vrienden de opmerking dat we dus voortaan beter van La Lovegita kunnen spreken…..

Nou, we houden het toch maar op La Gangita maar dames – of heren natuurlijk -, als u graag ten huwelijk wordt gevraagd en het gebeurt maar niet, boek La Gangita! Wij zorgen voor de Cava!

Toast, Flamenco Partij, Olivas Alba, Jus D ' Orange

9 oktober Maanlandschap……? Nee, óók Lanzarote…..!

Ze heten Mataburros. Min of meer letterlijk vertaald, betekent het “Dood de ezels”. Er werden vroeger natuurlijk veel ezels gebruikt op Lanzarote en, werkelijk waar, terwijl we hier rondliepen hoorden we gebalk…….

Nou gaan er verhalen rond dat ezels die niet meer nuttig waren, hier begraven zijn. Wij houden het er op dat de vreemd gevormde rotsformaties zo hier en daar lijken op ezels.

Je vindt deze rotsformaties op de weg tussen Mála en Teseguite (Teguise)

4 oktober Lanzarote is in goed gezelschap!

Zoover heeft gisteren de “5 must sees van Spanje in 2019” bekend gemaakt. Dit zijn La Sagrada Família en Parc Güell in Barcelona, het Alhambra in Granada, Segovia, het Salvador Dalí-museum in Figueres én……de Fundación César Manrique op Lanzarote. Wij zijn zelf ook dol op César Manrique en vinden het dus super dat de Fundacíon wordt genoemd in hun top 5, zeker in het 100ste geboortejaar van Manrique. Het jaar 2019 duurt nog maar een paar maanden, maar de Fundación bestaat in 2020 natuurlijk ook nog….