Nieuws

24 juni Lanzarote verwelkomt de zomer

De nacht van San Juan is een groot feest in heel Spanje, voor de hele familie, en dus ook bij ons op Lanzarote.

Overal zie je vreugdevuren, hoewel het in eerste instantie lijkt alsof er ergens een niet-bedoelde brand woedt.

De nacht van San Juan is van 23 op 24 juni om de zomer te verwelkomen. Op diverse plaatsen zijn op het strand houtstapels gebouwd die tussen 22.00 en 00.00 in brand worden gestoken. Het is de bedoeling dat je de slechte dingen die in het jaar er voor zijn gebeurd op een papiertje schrijft en in de brandende stapel gooit, daar ben je dan mooi vanaf.

Het spreekt voor zich dat 24 juni hier een feestdag is. Bovendien is het dan de bedoeling dat de hele familie naar zee gaat om van het eerste bad van het jaar te genieten: eerder zwemmen in zee brengt ongeluk!

Ook in Playa Honda waren er diverse vuren, voorafgegaan met trommelgeroffel.

 

 

Ook vanaf ons eigen terras zijn diverse vuurtjes te zien op het strand vlakbij ons huis.

5 mei Verrassende exposities

Er zijn vaak exposities te zien op verschillende locaties op Lanzarote en vaak zijn deze gratis te bezoeken. Soms zijn er heel verrassende exposities, zoals deze die nu in Arrecife te zien is: Héroes Ocultos, de verborgen helden. Het gaat om de uitvindingen die erg simpel zijn, waarvan je denkt: “waarom heb ik dat niet bedacht?”, maar die stuk voor stuk een enorme impact op ons dagelijks leven hebben (gehad). De expositie loopt nog tot 22 mei, dus wie nu op Lanzarote is of op heel korte termijn komt: leuk om te zien.

Maar voor wie het gaat missen, hier enkele foto’s waarop de “helden” te zien zijn:

                      

Kijk voor meer exposities regelmatig op onze website onder Evenementen en in de cultuurgidsjes die in La Gangita en El Descansito liggen.

2 mei    Vervoer via stepjes op de strandboulevard

Een paar dagen geleden was er een item op het NOS-journaal dat in grote steden in Nederland steeds vaker de elektrische step opduikt in het verkeer , terwijl dit verboden is:

“Elektrische step mag niet in Nederland, wél in België

Hoe vooruitstrevend zijn we dan wel niet in Playa Honda? Want gelukkig is dit niet alleen in België wél toegestaan maar ook hier bij ons. Op heel veel plaatsen langs de boulevard staan deze stepjes, een geheel andere manier van vervoer! Zo is je actieradius natuurlijk veel groter en je kunt toch lekker langs zee blijven.
Wellicht een leuk idee om eens uit te proberen als je hier verblijft.