November 2018

19 november 2018 Manrique’s huis in Tahiche 50 jaar.

César Manrique ontdekte in Tahiche bij toeval 5 grote lava luchtbellen toen hij onderzoek deed naar hoe de lava daar gestroomd heeft. Hij bedacht dat dit een perfecte plaats zou zijn om een huis te bouwen, een vulkanisch huis dat uniek in de wereld zou zijn. Aan zijn goede vriend Manolo Millares schreef hij: “Ik ben een zeer gelukkig mens nu ik begonnen ben aan de bouw van mijn vulkaanhuis in Tahiche. Een historische dag. Ik geloof dat het uiteindelijk de geest en de meest intieme essentie van Lanzarote zal ademen”. Hij begin de bouw in oktober 1968 en leefde er zelf tot 1988. Nu is de Foundation César Manrique              ( Fundación)  er gevestigd en dagelijks te bezoeken.

3 november 2018 Nieuwe Lidl in Playa Honda bijna open

Ze zijn natuurlijk al een tijd aan het bouwen, pal naast de Mercadona in Playa Honda, en de verwachting was dat de nieuwe Lidl net voor de kerst open zou gaan. Maar wie schetst onze verbazing om 2 dagen geleden dit spandoek te zien hangen:

Vanaf 8 november dus pal om de hoek van La Gangita en El Descansito een Lidl, geopend van zondag tot en met maandag, van 8.30 tot 22.00 uur.