April 2019

27 april Schoonmaken van het strand

Vandaag was er weer een schoonmaakactie voor het strand van Playa Honda, net zoals in augustus 2018.

Maar er waren om 12.30 (al) geen mensen meer te zien. Iets wat wij ons kunnen voorstellen trouwens, want “ons” strand is altijd erg schoon, haha.

In Arrecife hadden ze laatst kinderen aan het werk gezet op het strand…….

23 april De dag van de liefde…….Sint Joris

Voor wie het niet meer weet of het vorig jaar op onze website is ontgaan: het is vandaag de dag van de liefde in Spanje, en dus ook op Lanzarote. Je ziet op straat dus veel boeken (gegeven door haar aan hem) en rozen (gegeven door hem aan haar).

Boek, Boekpagina'S, Lees, Rozen

Zie voor meer info: Sint Joris op Lanzarote en De legende van Sint Joris

20 april Paasprocessie op Lanzarote

Geen idee of er in Nederland nog processies plaatsvinden met Pasen (tot 1983 waren processies in Nederland sowieso verboden) maar in Spanje en dus ook op Lanzarote is de week vóór Pasen, de Semana Santa, zeer belangrijk en zijn er overal gedurende deze week wel processies. Als rechtgeaarde Conejeros moeten wij natuurlijk op zijn minst één processie meemaken. En dus togen wij gisteravond naar Arrecife.

Wij wensen iedereen fijne paasdagen.

16 april Winterschema’s bekend

Nadat vorige week EasyYet haar winterschema bekend heeft gemaakt, is het vanaf vandaag ook mogelijk om bij Transavia vluchten van en naar Lanzarote te boeken tot en met maart 2020. En ook via Tui zijn er vluchten te boeken, tot op heden tot en met oktober 2019.

Zoals blijkt uit het schema dat op onze website staat onder Vliegtuig, kun je in de meeste maanden op alle dagen van de week behalve de maandag naar Lanzarote komen.

5 april 2019 Airport Lanzarote wordt César Manrique -Lanzarote Airport

Het is zover: Zoals ik in augustus 2018 al aangaf, wordt deze maand groots gevierd dat 100 jaar geleden César Manrique werd geboren (24 april 1919).  Er zullen vanaf nu tot april 2020 overal op Lanzarote tentoonstellingen zijn, festivals plaatsvinden, uitvoeringen worden gegeven, verhalen worden verteld etc, alles in het kader van César Manrique. En terecht, want zonder hem zou Lanzarote er zeer zeker anders uitgezien hebben.

Eén van de eerste eerbetonen aan César Manrique is de naamswijziging van het vliegveld, van Airport de Lanzarote in César Manrique-Lanzarote Airport.

Maar ook ik zal de komende maanden veel aandacht aan hem besteden met anekdotes, evenementen en foto’s. Houd dus de website in de gaten!

(Foto: Royallanzarote.nl)